Molenveld 29-B 6566 AV Millingen aan de Rijn|info@ecotec-naturalpaints.nl

Ecotec en gezondheid?

/Ecotec en gezondheid?
Ecotec en gezondheid?2019-02-17T16:53:08+01:00

Gezondheid!  Een nieuw kleurtje is altijd leuk, maar wat zit er eigenlijk in die emmer ?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de lucht in ons huis of het kantoor van een mindere kwaliteit is dan de buitenlucht. In scholen en kinderopvang scoort zelfs 80% van de leslokalen een flinke onvoldoende voor de luchtkwaliteit. Vocht en schimmels zijn meer in de gebouwen aanwezig dan ooit.
De gebruikte materialen in het gebouw, zoals vloerbedekking, gordijnen, meubels en de toegepaste wandafwerking hebben een grote invloed op de luchtkwaliteit.
Voor wandafwerking wordt veelal muurverf of lakverf gebruikt. Bedenk de hoeveelheid m2 aan binnenmuren in het gebouw en u staat versteld van de hoeveelheid liters verf die voor de afwerking nodig zijn. Verf heeft dus een belangrijk aandeel aan de luchtkwaliteit.

Ruim een kwart van alle Nederlanders heeft hinder van vocht en onvoldoende frisse lucht in de woning of kantoor. (zie onderzoek TU Delft)

Onderzoekers stellen ook, dat de chemische toevoegingen (oplosmiddelen e.d.) aan de traditionele verf, zeer toxisch en ziekmakend voor ons lichaam zijn. Toevoegingen en oplosmiddelen (weekmakers, acrylaten e.d.) lossen op tijdens het drogen van de verf en verdampen in de ruimte. Sommige lossen snel op (de verflucht) anderen doen er veel langer (jaren) over.

Verspreiding van deze schadelijke stoffen gebeurd via de lucht en komen door mond, neus en huid ons lichaam binnen. Een aantasting van zenuwstelsel, hersenen en organen is dan een reële mogelijkheid, denk aan OPS (schildersziekte). Kinderen zijn helemaal kwetsbaar, hun lichaam is nog in ontwikkeling en stoffen worden dan snel opgenomen. ….. Oplosmiddelen worden aangegeven als VOS of VOC en op elk etiket dient het vermeld te zijn.

Welke verf gebruikt u ?

De Ecotec natuurverven zijn volledig vrij van oplosmiddelen of andere schadelijke toevoegingen. Met een bijzonder zorgvuldige keuze worden de gebruikte grondstoffen geselecteerd, zodat de verven gezonder en veilig zijn.   Wist u dat 1 liter leemverf (+ 8 m2) ongeveer 20 cl water op kan nemen en weer teruggeven?

Meer over de producten, …. zie hier.

De door Ecotec gebruikte grondstoffen staan vermeld op de productwikkel, de ecologische zuiverheid wordt bevestigd door de afgegeven certificaten.

EcoLabel
Invena
Emissions dans l

Het bijzondere van onze producten is dat deze volledig oplosmiddel vrij zijn, de VOS-waarde is 0 tot 0,05 gr/L.     (VOS – Vluchtige Organische Stoffen)

Wat gebruikt Ecotec ?

Meer informatie, vraag het ons ....

Mail ons
Mail ons
Share